Наступного четверга, 29 липня, у Преображенському соборі ПЦУ у Києві відбудеться презентація книжки про те, як карантинні обмеження відобразились на Церкві, зокрема, як коронавірус вплинув на розуміння віри і найсокровенніше – Причастя.

Як йдеться у пресрелізі, книжка під назвою «Феномен онлайн-причастя. Рефлексії. Полеміка. Перспективи» була підготовлена Фондом пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира та Центром релігійної безпеки, повідомляє Релігійна правда.

Фото: Facebook | Олександр Драбинко

Починаючи від весни 2020 року людство жило в принципово нових умовах карантинних обмежень. Більшість контактів та спілкування було переведені в дистанційній формат.

Автори цього видання розмірковують, як це відобразилося на релігії, на Церкві, основою якої є громада, тобто спільнота вірних. А також про те, як нові умови трансформували обряди і таїнства. 

Фото: Facebook | Олександр Драбинко

«Феномен «онлайн-причастя» став справжнім богословським викликом для дослідників, духовенства і вірян, який змушує наново усвідомлено осмислювати основи православної віри і церковного передання», – йдеться у пресрелізі.

У презентації візьмуть участь автори збірки, єпископат, духовенство та віряни Православної Церкви України, релігієзнавці, публіцисти, журналісти, а також представники громадськості. 

Фото: Facebook | Олександр Драбинко

Презентація книги відбудеться 29 липня 2021 року о 19:00 у Преображенському Соборі м. Києва, за адресою вул. Маршала Конєва, 3а. 

Comments are closed.