В УПЦ МП вважають, що рівноапостольний князь Володимир понад 1000 років тому “затвердив на українській землі Українську Православну Церкву” (УПЦ МП – ред.).

Таку думку висловив голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент в інтерв’ю ТК «Інтер», йдеться на сайті УПЦ МП.

“Ми знову з надією чекаємо зустрічі на Володимирській гірці братів і сестер, щоб не тільки самим зміцнитися у вірі, але і засвідчити свою вірність нашій Українській Православній Церкві, яку затвердив на нашій землі святий рівноапостольний князь Володимир уже понад 1000 років тому”, – сказав Климент.

Він також розповів, що їхня “канонічна Церква зазнає серйозних утисків і випробувань”, але “ніякі погрози і обман не зможуть їх звернути з духовного шляху”.

“…попри те, що останнім часом наша канонічна Церква зазнає серйозних утисків і випробувань, сотні тисяч віруючих збираються разом на свято Дня Хрещення Русі, щоб засвідчити свою вірність істинної Церкви, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій. Вони свідчать, що ніякі погрози і обман не зможуть їх звернути з того духовного шляху, який був написаний Богом для нашого народу від часів святого князя Володимира до нинішньої епохи, в якій ми живемо під молитовним покровом Блаженнішого Митрополита Онуфрія”, – сказав митрополит.

Comments are closed.