Скандальний Запорізький митрополит ПЦУ Лука звинуватив Вселенського Патріарха в церковній зраді та “в єресях папізму й екуменізму”.

Про це він написав у своєму черговому дописі в Telegram, присвяченому хресному ходу в річницю Хрещення Русі-України.

“Ми бачимо безпрецедентні приклади зради Церкви високопоставленими православними ієрархами. Патріарх Варфоломій відкрито проповідує єресі папізму, етнофілетизму і екуменізму, не приховує свого прагнення до того, щоб привести свою паству до єднання з іновірцями. Його духовні діти проповідують відверту брехню. Архієпископ Елпідофор, зневажаючи Слово Боже, вчить про те, що Христос не єдиний Шлях, Істина і Життя, що є й інші імена під небом, через які можна врятуватися. І все це відбувається на очах у всього Православного світу”, – зазначає Лука.

За його словами, “якби сталося таке в період розквіту християнської Церкви, негайно був би скликаний Вселенський собор для того, щоб піддати цих єретиків анафемі”.

“Але зараз, як ми бачимо, нічого не відбувається. Мовчать Патріархи, мовчать їхні Синоди, деякі з них підтримують його, а тим ієрархам, які намагаються підняти свій голос на захист Церкви, відкрито погрожують”, – зазначає представник РПЦвУ.

Comments are closed.