Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній вітає українців із 1033-ю річницею Хрещення Руси-України – наріжного каменю нашої державної та духовної незалежності.

“Щиро вітаю кожного з вас з 1033-ю річницею Хрещення Руси-України – наріжного каменю нашої державної та духовної незалежності. Нехай наш спільний дім, який ми всі разом нині відновлюємо, буде непохитним і стійким до будь-яких випробувань. Щоб, хоч би “І пішов дощ, і розлилися річки, і знялися вітри, і ринули на будинок той – і він не впав, бо був збудований на камені” (Мф. 7: 25)”, – зазначив предстоятель.

Він наголосив, що 1033 роки вшановуємо нині від часу Хрещення Руси, часу оновлення і духовного народження давньої української держави. І 30 років будемо святкувати від часу відновлення нашої Незалежності, народження сучасної України.

“Відтак урок минулого, який маємо прийняти для сучасності, полягає в тому, що успіх праці людини, народу та держави буває справжнім, міцним і плідним лише тоді, коли в основу кладеться не тимчасове, а вічне, не плотське, а духовне, не лише людське, але Божественне”, – наголосив митрополит Епіфаній.

Comments are closed.