У РПЦ в Україні заявили, що не збираються робити переворот, а висловлювання нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви назвали “нерозумними”.

Як зазначив у своєму дописі на Facebook речник РПЦвУ протоієрей Микола Данилевич.

Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива

“Вірні УПЦ (РПЦвУ – ред.) не збираються робити переворот чи новий майдан в країні і скидати президента В. Зеленського ні цієї осені, ні наступної весни. Хресний хід – це релігійний, а не політичний захід. Саме тому в нас не було жодної політичної, і навіть державної, символіки. Лише релігійна – хоругви, хрести, ікони. А тому, прошу не перетлумачувати чи переворювати (або спотворювати) ідейне наповнення релігійного заходу на політичний”, – написав Данилевич.

Він також закликав ОПЗЖ не  використовувати їхню Церкву.

“Також, що є дуже важливим: прошу депутата ОПЗЖ не намагатися “приватизувати” нашу Церкву. УПЦ надто велика, щоб поміститися в прокрустове ложе якоїсь однієї політичної партії. Серед наших вірних є симпатики різних партій: і ОПЗЖ, і Слуги народу, і БЮТ і т.д. Ми – Всеукраїнська Церква, а не Церква Півдня чи Сходу України”, – заявив представник РПЦвУ.

Як повідомляла РП, скандальний нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що учасники хресного ходу УПЦ Московського Патріархату, який відбувся в Києві 27 липня, восени начебто будуть “зносити злочинну владу Зеленського”.

Comments are closed.