Запорізький митрополит УПЦ МП Лука назвав Вселенського патріарха Варфоломія «злодієм у законі», «кримінальним авторитетом» та пожалівся, що Варфоломії «закриває рота» представникам російської церкви в Україні.

Про це Лука написав у своєму телеграм-каналі.

«Цілком логічно, що політичний «злодій у законі» і релігійно-кримінальний авторитет Димитріос Архонтоніс (патріарх Варфоломій — РП) дозволяє своїм однодумцям грубо закривати нам рота […] Відповідаємо фанарським грубіянам на зрозумілому для них інтелектуальному рівні: Не вам, турецьким блудникам і держдепівським збоченцям, закривати нам рота. Ми вдячні за свою віру не вам, а апостолу Андрію Первозваному, святій княгині Ользі і князю Володимиру», — пише Лука.

Він заявив, що священники, які прийшли з Константинополя були лише знаряддям в руках Божих, завдяки яким наші предки прийняли християнство.

«Яке відношення ви маєте до Православ’я ви — блудні діти батьків унії, спадкоємці єретиків, охоронці кафедри, яку свого часу займали відкриті служителі диявола, якими ви і є за своєю суттю. Огудники пам’яті святих, які займали цю кафедру. Чи вам, гадам, які плазують перед бафометоми заходу і шайтанами сходу, вчити нас, як вірити і молитися?», — продовжує Лука.

Лука вважає, що Вселенський патріархат з Церкви-Матері перетворився на «матір для розпусти». «Ми зберігаємо вірність не Москві і не Росії. Ми зберігаємо вірність Православ’ю, за яке наші предки пролили ріки крові. І ми не дозволимо фанарським єретикам губити душі вірних чад нашої Церкви. Всі наші парафіяни повноправні громадяни України, які виросли на цій землі і роблять все для її процвітання», — говорить московський митрополит.

Comments are closed.