Спікер РПЦвУ протоєрей Миколай Данилевич запевнив, що Московський патріархат в Україні не буде організовувати державний переворот.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

Данилевич наголосив, що віряни РПЦвУ «не збираються робити переворот або новий майдан у країні і скидати президента В. Зеленського ні цієї осені, ні наступної весни».

Крім того Данилевич відмовчувався з приводу транспарантів проти патріарха Варфоломія, що перетворювало релігійну процесію на акцію ненависті та політичну ходу.

«…у нас не було жодної політичної, а також державної символіки. Тільки релігійна – хоругви, хрести, ікони… нам як громадянам також багато що може не подобатися в нашій державі. І ми можемо, маємо право і навіть обов’язок, як громадяни, висловлювати свою думку. Але не на Хресному ході», – сказав Данилевич, навмисне забуваючи згадати про плакати: «Святий Володимире захисти нас від Варфоломія»,  «Стоп Варфоломій» та інші.

Речник РПЦ в Україні попросив «не перетлумачувати і не перетворювати (або спотворювати) ідейне наповнення релігійного заходу на політичний».

Comments are closed.