Незаконно зведений храм Російської Православної Церкви на честь святителя Миколая Мирлікійського, що у російському місті Томськ, може бути демонтований найближчим часом.

Про це пише “МК.РУ” з посиланням на “АиФ-Новосибирск”.

Місцевий активіст Сєргєй Кладов поскаржився до міської адміністрації, зазначивши, що Томська єпархія РПЦ самовільно захопила чотири кадастрові земельні ділянки, після чого там було збудовано храм та центр ритуальних послуг.

Представники влади розглянули скаргу і дійсно встановили незаконний характер будівництва релігійної споруди.

Муніципалітет подав позов до арбітражного суду, який, після недовгого слухання справи, зобов’язав РПЦ демонтувати будівлю терміном до 2030 року.

Згодом регіональне управління Міністерства з надзвичайних ситуацій РФ виявило численні порушення правил будівництва та пожежної безпеки. Суд врахував нововиявлені обставини й ухвалив нове рішення – тепер храм повинні знести не пізніше лютого 2022 року.

Втім, представникам російського православного духовенства досить важко відмовлятись від власних, хоч і не зовсім законних володінь. Томська єпархія озвучила намір оскаржити рішення суду в касаційному суді. Окрім цього, в РПЦ сподіваються, що їм нададуть земельну ділянку для будівництва повноцінного храму.

За матеріалами: Духовний фронт України

Comments are closed.