28 липня в залі «кабінету міністрів ДНР» відбулася нарада керівництва угруповання з представниками РПЦ в Україні (УПЦ МП).

Основну місію під час наради виконували «міністр закордонних справ ДНР» Наталія Ніканорова і «уповноважений з прав людини» Дар’я Морозова, яку ЗМІ вже не раз приписували до МГБ-ФСБ, передає Інформаційний спротив з посиланням на Telegram-канал «Вольнодумец».

Згідно з повідомленням, на нараді були присутні російські куратори від ФСБ і ГРУ МО РФ, а також були запрошені 12-15 служителів Донецької єпархії РПЦвУ та якихось невідомих служителів, можливо з Росії. Власне, вся нарада була присвячена саме їм.

Спочатку Наталія Ніканорова привітала всіх з вдало проведеними святкуванням 1033-ї річниці з дня Хрещення Русі. Від імені ватажків «ДНР» вона висловила велику подяку священнослужителям «за добре організований Хресний хід парафіян в самій «ДНР», в Донецькій і Луганській областях, в тому числі на підконтрольній Україні території та в цілому в Україні».

Вона зазначила: «Цей хід став контрольною перевіркою наших сил перед можливими загрозами і своєрідним підсумком нашої підготовки до демонстрації наших зусиль з єднання наших прихильників і всіх росіян в Україні. Нас підтримує дуже багато людей в Україні й хід в Києві це наочно показав».

Не менш відверто висловився один з московських кураторів ФСБ. Він був дуже задоволений проведеним Хресним ходом. Сказав, що віна пройшов на дуже хорошому організаційному рівні.

«Хресний хід РПЦвУ в Києві підтримав уряд, на високому рівні забезпечив порядок і безпеку під час ходу. Це дозволило продемонструвати єднання народів України й Росії навколо найбільшої і впливової Церкви в Україні — РПЦ», — сказав представник ФСБ.

Ну, а щоб служителі Донецької єпархії й надалі були слухняні ФСБ, він передав священнослужителям від Московського Патріарха Кирила Гундяєва подяку і кожному — велику коробку з якимись подарунками.

Крім того, повідомляється, що «глава ДНР» Пушілін 28 липня оголосив про заснування в «ДНР» «державної нагороди» – «ордена Святого Володимира».

«Треба ж примазатися до свята країни, яку вони зрадили і від якої відмовилися, але оскільки Путіну приснилося щось про «один народ», то потрібно святкувати. У своїй дірі вони можуть все що завгодно святкувати і засновувати, вони ж ніким не визнані. А ось владі, якій ворог висловлює подяку, слід задуматися», – йдеться у повідомленні.

Джерело: Духовний фронт України

Comments are closed.