1 серпня, в день професійного свята українських військових льотчиків, у Командуванні Повітряних сил Збройних сил України у Вінниці відбулося освячення каплиці на честь Архістратига Божого Михаїла.

Чин освячення звершили митрополит Вінницький і Барський Симеон та голова Синодального управління військового душпастирства Православної Церкви України митрополит Черкаський і Чигириниський Іоан у співслужінні з військовими капеланами Повітряних сил.

Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ).

Перед освяченням каплиці з вітальним словом до присутніх звернувся командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов.

Привітавши з професійним святом своїх підлеглих, командувач наголосив на важливості співпраці Збройних сил України з релігійними організаціями і подякував капеланам Повітряних сил, що зібралися на урочисту подію з усіх частин України, за їхню самовіддану душпастирську працю.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон, як головний секретар Священного Синоду ПЦУ, передав командувачу, офіцерам, військовослужбовцям та працівникам Повітряних сил вітання з професійним святом від Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

Митрополит Симеон також привітав присутніх із освяченням каплиці, яке владика назвав довгоочікуваною і важливою подією.

«Сьогодні, коли буде освячуватися новозбудована каплиця, ми прикличемо святого архістратига Михаїла, Воєводи Небесних Ангельських Сил, бути покровителем не лише цього місця, де розташоване командування Повітряних Сил, а й оберігати молитвами і заступництвом перед Богом усіх українських військових льотчиків», – наголосив архієрей.

Освячення каплиці пройшло урочисто під спів молитов капеланами. Митрополит Іоан прочитав молитву за українське воїнство, після чого митрополит Симеон виголосив молитву на освячення каплиці і дзвіниці, що споруджена біля неї.

Після завершення освячення в перший раз у церковний дзвін разом вдарили обидва митрополити, командувач Повітряних сил і голова облдержадміністрації.

Митрополит Іоан звернувся з вітальним словом до військових після молитви і освячення. Голова військового духовенства ПЦУ запевнив у подальшій постійній духовній підтримці українського війська і зокрема Повітряних сил з боку капеланів Православної Церкви України.

На завершення урочистого духовного дійства відбулося нагородження тих, хто сприяв будівництву каплиці і брав у ньому безпосередню участь. Офіцери і військовослудбовці були нагороджені церковними медалями, а командувачу Повітряних сил генерал-полковнику Сергію Дроздову митрополит Симеон вручив орден святого архістратига Михаїла.

Comments are closed.