Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит РПЦ в Україні (УПЦ МП) Павло Лебідь 2 серпня, у день пам’яті святого славного пророка Іллі провів молебень в Іллінському храмі в Чорнобилі.

Як повідомляє сайт лаври, митрополиту Павлу співслужили митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, настоятель храму архимандрит Сергій (Якушин), духівництво і гості храму в священному сані.

Під час літургії підносилися сугубі прохання і молитва, що читається «під час згубної пошесті», а також підносилися заупокійні молитви за ліквідаторів та всіх християн, які загинули внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Примітно, що під час богослужіння не було жодної людини в захисній масці, передає РІСУ з посиланням на Главком. У храмі був натовп людей, ні соціальної дистанції, ні інших карантинних обмежень ніхто не дотримувався.

Після закінчення літургії був звершений хресний хід.

Нагадаємо, що у квітні 2020 року у Павла Лебедя, а згодом у багатьох інших єрархів Моспатріархату, виявили коронавірус.

Кілька днів перед тим митрополит Павел палко критикував українську владу за те, що вона пропонує обмежити доступ мирян до храмів під час карантину.

У своєму зверненні він закликав людей не боятися хвороби, сміливо відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, «є людський гріх».

Свято-Іллінська церква — єдина чинна церква у Чорнобильській зоні відчуження, побудована в другій половині XIX століття.

Церква належить до УПЦ МП. Богослужіння відбуваються під час релігійних свят. Парафіянами храму є нечисленні самосели, вахтовики ЧАЕС із зони відчуження, правоохоронці, що несуть службу в Чорнобилі, а також туристи.

Comments are closed.