Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 серпня відвідав з першосвятительським візитом місто Ірпінь, де звершив чин освячення хреста на купол храму на честь святої великомучениці Параскеви-П‘ятниці.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили благочинний другого Вишгородського благочиння протоієрей Валентин Сорока, секретар Київської єпархії, благочинний Броварського району протоієрей Михаїл Лесюк, Бородянський благочинний протоієрей Іван Дзюба, настоятель храму протоієрей Олексій Харитонов та запрошене духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Під час освячення молилися віряни, міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, представники творчої інтелігенції та освіти.

Після звершення богослужіння Блаженнійший владика привітав вірян зі знаменною подією, подякував усім за спільну молитву та побажав благословенних успіхів у завершенні будівництва храму.

«Щойно ми звершили освячення хреста, який буде піднятий на баню цього новозбудованого храму. Чесне і Животворче Древо Хреста Господнього буде охороняти і захищати від всякого зла тих, хто звертатиметься в молитві до Бога у храмі святої мучениці Параскеви. Сьогодні це справді урочиста та історична мить для вашої громади, адже завершується ще один етап в побудові храму Божого, бо коли баня увінчується хрестом, то наступний і завершальний етап – освячення в ньому святого престолу. Господь є милостивим до нас і дає кожному можливість долучитися до такої великої і богоугодної справи, як побудова храму», – сказав митрополит Епіфаній.

«Цього місяця ми святкуємо вже 30-ту річницю з часу відновлення нашої державної незалежності, ми маємо свою визнану помісну автокефальну Українську Православну Церкву, яка розбудовується і утверджується. Церкву, яка має своє глибоке та історичне коріння. І святкуючи тридцяту річницю відновлення нашої державної незалежності ми говоримо про те, що понад тисячу років Церква завжди сприяла і допомагала в утвердженні державності. Цінуймо той час, який дається кожному із нас, присвячуймо його Богові та для спасіння душі», – підсумував Предстоятель Православної Церкви України.

Митрополит Епіфаній також висловив подяку настоятелю, який наполегливо трудиться, розбудовуючи громаду, а також нагородив орденом святителя Миколая Чудотворця міського голову Ірпеня Олександра Маркушина, голову Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського, архітектора Анатолія Доброго. Предстоятель також відзначив церковними нагородами меценатів, священників та вірян, які долучилися до будівництва храму.

Comments are closed.