У храмах Запорізької єпархії РПЦ в Україні (УПЦ МП) запущений флешмоб “проти візиту Константинопольського Патріарха Варфоломія в Україну”. Клірики і миряни парафій єпархії публікують фотографії, на яких вони тримають в руках плакати “Варфоломій, ми тебе не звали”, причому в деяких випадках – просто всередині храмів.

Фото викладають в соціальних мережах, додаючи хештег # СТОПВАРФОЛОМЕЙ, передає Credo Press.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook завідувач канцелярією Запорізької єпархії УПЦ МП протоієрей Геннадій Елін, Патріарха Варфоломія нібито від імені цієї Церкви “запросили на святкування 30-річчя Незалежності України”. “Насправді його запросила Українська держава і ПЦУ”, – вважає священник.

Завідувач канцелярією не стримувався у висловлюваннях щодо Патріарха, якого зовсім недавно він вважав “першим за честю” у православному світі: «Всіх, хто не чекає цього стамбульського пашу, прошу приєднуватися до флешмобу».

Відомий своїми радикальними закликами митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука зі схваленням поставився до флешмобу. «Цікава ініціатива наших парафіян, коли їх не чують! Прошу підтримати!» – написав архієрей у своєму телеграм-каналі.

Comments are closed.