Увечері в четвер, 12 серпня, митрополит Київський Епіфаній очолив хоростасію (служіння з предстоянням ієрарха у спеціальному місці, хоросі) у храмі святого Георгія в селі Агіос Теодорос на о. Імврос– на малій батьківщині Вселенського Патріарха Варфоломія, куди він прибув на святкування 60-річчя дияконської хіротонії Патріарха.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, під час вечірнього богослужіння у вівтарі молилися Вселенський Патріарх Варфоломій, Олександрійський Патріарх Феодор ІІ, а у храмі – представники Предстоятеля Церкви Кіпру митрополит Кітійський Нектарій та Предстоятеля Церкви Греції митрополит Маронії та Комотіні Пантелеймон, а також інші ієрархи.

“Маю духовну радість очолити служіння вечірньої в храмі рідного села Патріарха Варфоломія – в присутності Вселенського та Олександрійського Патріархів, представників Церков Кіпру і Греції. Завтра всі разом у храмі, де 60 років тому було звершено дияконську хіротонію нині Вселенського Патріарха Варфоломія, будемо звершувати Божественну літургію, засвідчуючи нашу єдність у Христі й подяку за плідне багатолітнє служіння Церкві Всесвятійшого владики”, – написав Предстоятель ПЦУ в Facebook.

Перед початком служби Предстоятелів та інших почесних гостей зустріли співом народних грецьких пісень і теплими вітаннями парафіяни храму та мешканці Імвроса.

За чином богослужіння митрополит Епіфаній читав деякі його молитвослів‘я українською мовою.

Після завершення служби Всесвятійший Вселенський Патріарх висловив подяку всім, хто прибув розділити з ним радість ювілею, та нагадав, що саме цього дня, 12 серпня 1961 року ввечері, він став ченцем і отримав ім‘я Варфоломій.

Особливо Патріарх подякував Предстоятелям, які прибули на Імврос.

Святковий вечір завершився на подвір’ї храму спілкуванням з громадою.

Comments are closed.