У четвер, 12 серпня митрополит Київський і всієї України Епіфаній у супроводі архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, настоятеля храму Малої Софії протоієрея Петра Ландвитовича та диякона Андрія Сидора прибув паромом на острів Імврос з нагоди святкування 60-річчя дияконської хіротонії Вселенського Патріарха Варфоломія.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, у порту почесного гостя з квітами зустріли митрополит Імвросу і Тенедосу Кирил, духовенство і почесні парафіяни.

Після цього Предстоятель ПЦУ прибув до кафедрального храму митрополії, де відбулася традиційна урочиста зустріч та подячні молитва (Доксологія).

Митрополит Кирил висловив радість з приводу візиту шанованого гостя з України – Предстоятеля Автокефальної Церкви, з метою відзначити на батьківщині Вселенського Патріарха Варфоломія 60-ліття від дня його дияконської хіротонії.

У виголошеному грецькою мовою слові у відповідь митрополит Епіфаній подякував митрополиту Кирилу за запрошення і теплу зустріч та висловив духовну радість з приводу участі в молитві та літургії з нагоди ювілею першого серед Предстоятелів Православних Церков.

Після молитви у резиденції Імвроської митрополії продовжилося дружнє спілкування. На пам‘ять про візит Блаженнійший владика подарував владиці Кирилу панагію та книгу про життя Православної Церкви України.

13 серпня вранці урочисту літургію з нагоди ювілею звершать Вселенський Патріарх Варфоломій, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, ієрархи – представники Кіпрської та Елладської Церков.

Острів Імврос є батьківщиною Патріарха Варфоломія. Тут у селі Агіос Теодорос він народився 29 лютого 1940 року, а 13 серпня 1961 року був рукоположений на диякона.

Comments are closed.