Дорогою до острова Імврос з нагоди 60-річного ювілею дияконської хіротонії Патріарха Варфоломія митрополит Епіфаній відвідав офіційну резиденцію Халкідонської митрополії у районі Кадикьой міста Стамбула.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, Предстоятеля та супроводжуючих його осіб запросив до себе митрополит Халкідонський Еммануїл.

Владика Еммануїл розповів про історію та сучасність митрополії та подякував Предстоятелю ПЦУ за візит.

«Для нас велика духовна радість –  відвідати місце проведення Четвертого Вселенського собору, а також митрополію, де нещодавно працювали видатні ієрархи Вселенського Патріархату – митрополит Мелітон та нинішній Патріарх Варфоломій. Бажаємо Вам, владико, допомоги Божої у служінні Церкві на цій кафедрі», — зазначив у розмові митрополит Епіфаній.

«Ми від серця вітаємо Вас, Предстоятеля Автокефальної Святійшої Православної Церкви України, в цих стінах і чекаємо на наш скорий візит до Вас, до України» – зазначив митрополит Еммануїл.

Нагадаємо, що в липні 2018 року митрополит Еммануїл брав участь в урочистостях з приводу 1030-річчя хрещення Русі, де оголосив про початок процесу надання автокефалії Православній Церкві України. 16 лютого 2021 року Синод Вселенського Патріархату обрав митрополита Еммануїла старцем-митрополитом Халкідонським. 20 березня відбулась інтронізація за участі архієпископа Євстратія Зорі та дипломатів із України.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 13 серпня, на острові Імврос, батьківщині Вселенського Патріарха Варфоломія, триває урочиста літургія з нагоди 60-річного ювілею від часу його дияконської хіротонії.  Патріарху Варфоломію співслужать Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній та ієрархи – представники Кіпрської та Елладської Церков.

Comments are closed.