Ініціативна група мирян та духовенства “Десять тез для ПЦУ” запрошує привітати Вселенського Патріарха Варфоломія, який цими днями приїде в Україну. Водночас вони засуджують РПЦ та УПЦ МП за “хвилю ненависті”, яку ті піднімають щодо приїзду Вселенського Патріарха, повідомляє РІСУ.

Фото: Макс Требухов/ LB/

“Сьогодні запрошуємо Вас виступити тією силою мудрості та любові, яка зупинить всяке насильство та брехню. Замість ненависті будемо молитися за тих вірних РПЦ, що шлють прокльони на Першого серед Рівних, з рук якого Українська Церква отримала автокефалію два з половиною років тому, і за єдність українського православ’я”, – йдеться у заклику Спільноти до українців.

Спільнота “10 тез для ПЦУ” радіє візиту Патріарха Варфоломія в Україну та запрошує усіх, хто розділяє їх позицію, залишити свій підпис УКРАЇНА ЧЕКАЄ ВСЕЛЕНСЬКОГО ПАТРІАРХА ВАРФОЛОМІЯ! у цій формі.

Щодо “антиварфоломієвських” дій представників РПЦ та УПЦ МП, які підняли “велику хвилю ненависті, брехні, облуди, що летить у бік і Вселенської Церкви, і Вселенського Патріарха, і України”, Cпільнота “10 тез для ПЦУ” наголошує:

“Ненависть, що породжується окремими речниками, єпископами, священиками і мирянами Російської Православної Церкви та її частиною в Україні – УПЦ МП – є сумним і болючим фактом для нас всіх. Ми чуємо крики “ми тебе не чекали”, так, ніби це до них хтось їде і хоче в них щось забрати”.

“Сумно, що мільйони вірних РПЦ – щирих і добрих людей, що віддані Православній вірі, Церкві та Євангелію – стали заручниками цієї нецерковної та нехристиянської хвилі. Ми не можемо засуджувати паству за те, що вона вірить словам пастиря, але на пастирі вся провина, якщо його паства мислить і діє не як християни, а як адепти якоїсь організації”, – резюмує Спільнота і акцентує: “Візит Патріарха Варфоломія – це запрошення до радості… Закликаємо всіх до мудрості в любові, яка зупинить всяке насильство та брехню”.

Comments are closed.