Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 20 серпня, зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм, який прибув до Києва з нагоди 30-річчя Незалежності.

Про це повідомляє Офіс президента.

Вони обговорили питання мирного врегулювання на Донбасі, ситуацію з порушенням основоположних прав і свобод людини, зокрема свободи віросповідання, на тимчасово окупованих територіях України.

Зеленський, зокрема, вказав на те, що релігія є одним із чинників, які ворог застосовує проти України як гібридну зброю. Він також подякував патріархові за увагу та підтримку дітей українських воїнів, які втратили батьків внаслідок російської агресії.

Офіс президента України

«Знаю, як тепло ви приймали їх у вашій резиденції на Фанарі у 2018 році. Високо ціную готовність провести зустріч з ними у межах вашого візиту», — висловився український лідер.

Його Всесвятість у відповідь наголосив, що молиться за мир в Україні, і благословив український народ від імені Матері-Церкви.

Під час зустрічі також обговорили подальші кроки щодо тіснішої взаємодії України та Вселенського Патріархату

До того ж, президент України нагадав, що вже двічі за час своєї каденції був в гостях у Вселенського патріарха, а Його Всесвятість відвідує нашу країну втретє.

Офіс президента України

«І саме на 30-річчя незалежності України. І це знакова подія, тому що це відбувається у рік 30-ліття вашого обрання Вселенським патріархом», — зауважив Зеленський.

Вселенський патріарх, зі свого боку, подякував українському лідеру за запрошення й наголосив, що щасливий бути «на прекрасній гостинній українській землі, особливо тоді, коли Україна святкує 30-ту річницю незалежності».

«Для нас велика честь відсвяткувати разом з вами цю важливу для України дату», — сказав він.

  • Офіційний візит Вселенського патріарха Варфоломія до України розпочинається в суботу, 21 серпня. Однак, він прибув до Києва у п’ятницю ввечері та вже зустрівся з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та президентом Володимиром Зеленським.

Comments are closed.