Рада національної безпеки і оборони введе нові санкції проти Росії у зв’язку з переслідуванням громадян України та Православної церкви України в Криму.

Про це йдеться в розпорядженнях уряду №965 і №966 від 18 серпня.

Один пакет стосується “систематичного здійснення переслідування громадян України і винесення щодо них неправосудних рішень посадовими особами окупаційної адміністрації Російської Федерації та незаконно призначеними суддями Російської Федерації”.

Другий – порушення прав, свобод та законних інтересів громадян України “внаслідок винесення неправосудних рішень щодо майна громади Кримської єпархії Православної Церкви України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя”.

Перелік осіб, які потраплять під санкції, поки що невідомий. За даними пресслужби Мінреінтеграції, загалом під нові санкції потраплять 70 осіб: судді, службовці окупаційної адміністрації, силовики тощо.

Санкції пропонується застосувати строком на 5 років. Вони забороняють користуватися майном на території України, виводити капітали за межі країни, зупиняють проведення фінансових операцій та ін.

Нагадаємо, що 20 сепрня РНБО запровадила санкції  проти 12 юросіб, серед яких місцеві телеканали з Криму і Севастополя, інформагентства та Інтернет-видання. Вони ведуть інформаційну війну проти України і є активними учасниками гібридної агресії.

Крім того, санкції застосували щодо шести фізосіб і однієї юридичної особи – слідчого ізолятора №1 по Криму і Севастополю, причетних до порушень основних прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях.

За матеріалами: Духовний фронт України

Comments are closed.