У неділю, 22 серпня, о 9:00 на території Собору Святої Софії Київської просто неба відбувається божественна літургія, яку очолюють двоє предстоятелів: Вселенський патріарх Варфоломій та митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«Сьогодні історична мить, бо вперше Вселенський патріарх, перший серед предстоятелів Церков, прибув до України, до нашої Помісної церкви вже як до Автокефальної, самостійної Церкви-дочки», — йдеться у повідомленні пресслужби ПЦУ.

Водночас митрополит Епіфаній наголосив, що серця наповнені великою радістю, коли в історичному і святому для українського народу місці, в кафедральному храмі митрополитів Київських, урочисто звершується соборна божественна літургія, яку очолюють предстоятелі Вселенського патріархату і Православної церкви України.

«Наше єднання у Святій Євхаристії, як і кожного разу, коли ми причащаємося Тіла і Крові Господніх, не лише нагадує про Хресну жертву Спасителя і символізує єдність Церкви, але є істинним, таємничим і реальним єднанням всіх нас, православних християн, з Главою Церкви і Спасителем Господом Ісусом Христом та одне з одним», — наголосив предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.