30 років тому незалежність України не виникла з нуля як якась собі випадковість, українська державність має тисячолітню історію. На цьому наголосив голова УГКЦ Святослав,  повідомляє пресслужба УГКЦ.

Він підкреслив, що український тризуб є знаком святого рівноапостольського князя Володимира. «Я пригадую, як мій дідусь показував мені банкноти з тризубом ще Української Народної Республіки. І на тризубі можна було розшифрувати слово “воля”. За ту волю наші предки на своїй рідній землі змагалися століттями», – зазначив голова УГКЦ.

Саме тому цього року ми святкуємо відновлення Української державності. Сучасна Українська держава є плодом руху цілих поколінь впродовж тисячоліття.

«Нашу національну пам’ять хотіли вкрасти, присвоїти. Впродовж багатьох історичних моментів ми жили на рідній землі, але в чужих державах. Ми навіть навчилися недовіряти державі, вважати її чимось чужим, ворожим, пильнувати, щоб наші приватні інтереси не перетиналися з державними. Це – наша вада, яка ще сьогодні нас переслідує, – зазначив Святослав і додав: – Але тих 30 років правда, історична пам’ять починала невпинно виходити на яв, завойовувати серця і уми українців. І ми сьогодні розуміємо, що 30 років тому ми отримали дар Божий, за який тисячоліттями змагалися наші предки і наші попередники».

Comments are closed.