У Російській Церкві в Україні (УПЦ МП) стався переполох через новину про те, що митрополит РПЦ Тихон освятив камінь на місці майбутнього будівництва історико-археологічного парку «Херсонес Таврійський» в окупованому Криму.

Як повідомили Релігійній правді джерела з Києво-Печерської лаври, ця подія відбулася без узгодження з очільником РПЦвУ митрополитом Онуфрієм.

За їхніми словами, представники РПЦ приїхали хазяйнувати на “канонічній території УПЦ МП” на запрошення окупаційної влади і навіть не попередили митрополита Онуфрія.

Тепер в УПЦ МП побоюються наслідків, якщо українські ЗМІ привернуть увагу суспільства до цієї новини.

Зауважимо, що після окупації Росією Криму Московський Патріарх Кирило намагається всидіти на двох стільцях одночасно. З одного боку, канонічно єрархи РПЦ не мають права хазяйнувати на території іншої Церкви, але з іншого Кримська єпархія УПЦ МП стає дедалі більш відділеною від нібито керівного центру у Києві, підпорядковуючись справжньому господарю з Москви.

Ця ситуація не йде на користь УПЦ МП, яка продовжує стверджувати, що вона є незалежною Церквою і відмовлятися від перейменування.

Comments are closed.