Речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря опублікував фото, на якому очільник РПЦвУ Онуфрій, який всіляко уникав Патріарха Варфоломія, тепло спілкується з державним секретарем Ватикану П’єтро Пароліном.

Владика Євстратій іронічно зазначив: чи напишуть близькі до РПЦвУ ЗМІ, що «митрополит Онуфрій за посередництва Юраша домовляється про з‘єднання з Ватиканом»? Адже якби це був хтось з ПЦУ – точно написали б.

«Митрополит МПвУ «не може» прийти туди, де буде перебувати Вселенський Патріарх (насправді зміг прийти на парад, але сів подалі).

Він «не може» привітати православного Патріарха… Він чекає, коли Патріарх піде з прийому, аби самому зайти туди. Щоби… тепло привітатися з католицьким кардиналом з Ватикану.

Як бачимо з фото, ніщо не заважає митрополиту Онуфрію прийти туди, де є друга особа Ватикану, після Папи, державний cекретар кардинал П’єтро Паролін.

Цікаво – СПЖ напише, що «митрополит Онуфрій за посередництва Юраша домовляється про з‘єднання з Ватиканом»? Адже якби це був хтось з ПЦУ – точно написали б.

Отака вона – «московська принциповість», – написав архієпископ.

Comments are closed.