Архієпископ Кіпрської Православної Церкви Хризостом поставив ультиматум священникам, яких засудили на Священному Синоді за те, що вони закликали людей не вакцинуватися.

Архієпископ сказав, що якщо вони не оголосять публічних вибачень та письмової заяви до Синоду про неприйнятність своїх проповідей, вони не отримають зарплату наприкінці місяця.

Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

За його словами, він попросив зателефонувати всім, хто був засуджений на Синоді за порушення порядку Синоду, і запитати, чи готові вони відмовитись від своїх тверджень про те, що вірні не повинні вакцинуватися. Якщо вони цього не зроблять, то наприкінці місяця вони не отримають зарплату.

“Я сказав їм зробити заяви в засобах масової інформації і надіслати їх Синоду, оскільки ситуація серйозна. Ми сказали їм, що протягом тижня вони повинні зробити заяви про покаяння, і Церква їх простить”, – зазначив Хризостом.

На запитання, чи турбує його той факт, що цією ситуацією хтось може скористатися з метою архієпархіальних виборів, він відповів, що ні.

“Синод і всі ми рекомендуємо кожному зробити щеплення, щоб це зло закінчилося, щоб ми врятувалися і сподівалися, що незабаром ця хвороба буде виліковна, як інші хвороби, і ми не матимемо смертей”, – заявив архієпископ.

Comments are closed.