Релігієзнавець Дмитро Горєвой вважає безперспективною кримінальну справу про розпалювання релігійної ворожнечі, яку відкрили проти нього на звернення руху РПЦвУ “Миряни”. За його словами, представники Московського Патріархату судяться через його блоги на каналі “Детектор.UA”.

Про це Дмитро Горєвой розповів в інтерв’ю порталу Credo.Press.

Фото: Олександ Драбинко | Facebook

“Я про це дізнався з ЗМІ, до мене ще не зверталися слідчі або прокурори, і я не знаю, в якому статусі я там фігурую. Справу порушено в Києві і, наскільки мені відомо, ГО “Миряни” звернулося в поліцію з повідомленням про злочин, передбачений статтею 161 КК України ( “Розпалювання релігійної ворожнечі”). Спочатку їм було відмовлено, а потім суд зобов’язав поліцію відкрити виробництво. Наскільки мені відомо зі ЗМІ, це через мої блоги на каналі “Детектор.UA”, – зазначив Дмитро Горєвой.

Водночас він вважає цю справу безперспективною.

“Це справа безперспективна, бо розпалювання релігійної ворожнечі – настільки складна річ, яку складно довести. У своїх відео я нікого не закликав до насильства, не закликав до нетерпимості, а проводив релігієзнавчий аналіз”, – наголосив релігієзнавець.

Comments are closed.