У Чернігові на брамі кафедрального собору і монастиря РПЦвУ невідомі наклеїли листівки, на яких зазначено, що це “Свято-Троїцький собор Української Православної Церкви Московського Патріархату Російської Федерації (12 статтю Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації)”.

У єпархії РПЦвУ заявляють, що листівки не клеїли і називають це провокацією, йдеться на сайті РПЦвУ.

Фото: church.ua

Як йдеться в повідомленні, “наклейки на воротах Троїцького кафедрального собору та Успенського жіночого монастиря містили назву об’єкта, але з припискою “Російської Федерації”, а також посилання на 12 статтю Закону України про свободу совісті та релігійні організації (про перейменування). Листівки були наклеєні так, ніби це зробили самі представники УПЦ”.

У Чернігівській єпархії вважають, що “це – свідоме приниження всіх священнослужителів і віруючих”.

Фото: Facebook/Даша Козубова

“Управління Чернігівської єпархії Української Православної Церкви вважає, що здійснена 16 вересня спланована провокація і розгорнута інформаційна компанія в соціальних мережах, є засобом впливу і спробою встановлення контролю над релігійними організаціями, тому просить забезпечити дотримання конституційного принципу свободи світогляду і віросповідання, і сприяти припиненню дезінформації про діяльність релігійних організацій в Україні”, – йдеться на сайті РПЦвУ.

Comments are closed.