Тернополянин Максим Антонишин, у якого лікарі діагностували спінальну м’язову атрофію, виграв у лотерею укол Zolgensma, вартість якого складає 2,3 млн дол. США. А перед тим необхідні ліки безкоштовно від компанії-виробника отримав Арсеній Борис із таким же діагнозом, передає “Еспресо.Захід”.

Чотири місяці тому з родинами хлопчиків зустрічався предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, а також він очолив багатолюдну молитву за здоров’я хлопчиків.

Митрополит Епіфаній згадав про історію цих дітей під час зустрічі з британським християнським служителем та благодійником Девідом Гордоном Хасавеєм і головою Українського Біблійного товариства Григорієм Комендантом та секретарем Духовної ради Національного дня молитви за Україну Вадимом Преображенським.

Він зазначив, що після спільної молитви за участі їхніх батьків, ці діти по черзі виграли безкоштовну ін’єкцію надзвичайно дорогого (понад $2 млн) препарату від цієї недуги.

“Ті, хто не мають віри можуть сказати, що це лише співпадіння, але й вони вимушені визнати унікальність такого випадку, адже заявки на можливість безкоштовного отримання обмеженої кількості доз цього препарату подає чимало людей з усього світу. Ми ж переконані, що це справді Господнє чудо і Його відповідь на наші молитви”, – сказав Епіфаній.

“Наш хлопчик отримав шанс на життя. Просто нема слів… Напередодні ми з ще однією родиною з Тернополя мали спільну зустріч з митрополитом Епіфанієм. Це було у нас, в Тернополі. Ми тоді тільки збирали гроші на ліки для нашої дитини. Ми говорили з Митрополитом Епіфанієм про діток-смайликів і за Максимка. І після того і родина Борисів, і ми виграли у лотерею!  Спочатку – родина Борисів. Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній сказав: “Дай Боже і Максимку отримати свій укол”. І це сталося!” – розповіла “Еспресо.Захід” щаслива мама малого Максимка Юлія Антонишин.

Після того, як сім’я Борисів зі Скалата отримала свій рятівний укол у лотерею, малому Максимку ця родина передала понад 5 млн грн Максиму Антонишину. Ліки хлопчику вже вкололи і він тепер проходить реабілітацію.

“Учора ми почали робити перші обстеження, необхідні для введення цих ліків, сам уколи Максимко отримає уже через місяць, таке нам повідомили представники компанії-виробника, яка проводить благодійну лотерею”, – каже мама Максимка.

Як повідомляла РП, в травні цього року в Тернополі предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній зустрівся з дітьми Арсенієм Борисом та Максимом Антонишиним, які страждають на спінальну м’язову атрофію, та з їхніми батьками.

21 травня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у місті Тернополі предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній молився за здоров’я, Боже благословіння діткам зі спінально-м’язовою атрофією, яких є 300 в Україні.

Comments are closed.