Єпископ Херсонський і Таврійський Никодим, який за місяць після отримання Томосу перейшов до ПЦУ простим священником із УПЦ МП і скоро став правлячим архієреєм, зізнався, що ніколи не прагнув керівних посад у Церкві через поганий приклад, які демонстрували архієреї УПЦ МП.

Про це керівник Херсонської єпархії ПЦУ Никодим зізнався в інтерв’ю Релігійній правді.

«Для мене те, що ви називаєте кар’єрою, не було чимось наперед запланованим. Радше, це було і несподіванкою, і викликом. До останнього моменту я вагався, чи йти саме цим шляхом, адже я розумів серйозну відповідальність, з якою все це пов’язано», – зазначив архієрей.

Єпископ Никодим зауважив, що тепер, озираючись подумки, бачить, що насправді його шлях був дуже логічним, вивіреним. Але до того його сумніви були пов’язані саме з поганими прикладами поведінки архієреїв Московської Церкви в Україні.

«Я хотів служити Богові і служив Йому, але мене якось не надихали приклади життя архієреїв із Моспатріархату. Багато років мого служіння пройшли поруч із архієреями. Власне, тут нічого поганого не хочу казати, лише про мої власні відчуття: коли дивився на деяких з них, то моя думка була: «Не приведи Господи, жити ось так. Чур мене чур. Мені й священником непогано», – розповів архієрей ПЦУ.

Він додав, що незважаючи на те, що йому було комфортно служити священником, він довірився Богові і своє монашество й архієрейське служіння він сприйняв як послух Церкві.

Детальніше про те, як звичайний священник Віктор Кулигін за півтора роки став правлячим архієреєм ПЦУ Никодимом читайте за посиланням: У МП я завжди мріяв про Українську Церкву, – єпископ Никодим (ПЦУ)

Comments are closed.