Російські медіа в якості насмішки поширили фразу про «храм з пінопласту», який за один день звели парафіяни у Херсоні.

Про це заявив керівник Херсонської єпархії ПЦУ Никодим в інтерв’ю Релігійній правді.

Фото настоятеля Іоанна Замораєва

Насправді модулі храму виготовлені з пінополістиролу-120, зовні подібного до пінопласту, пояснив єпископ Никодим. Він наголосив, що це не той пінопласт, який використовують в коробках для телевізорів.

«Цей матеріал екологічний, набагато міцніший, він не горить, у нього дуже високі стандарти пожежостійкості. Технологія передбачає, що стіни і дах будівлі ззовні і зсередини будуть покриті кількома армованими шарами цементу, ця споруда буде дуже стійка», – зауважив архієрей.

Фото настоятеля Іоанна Замораєва

Навіть якщо допустити, що храм з часом почне руйнуватися, його завжди можна буде обкласти цеглою, а фундамент під храм зроблений з величезним запасом міцності, запевнив владика Никодим.

Наразі храм перебуває в процесі будівництва: триває копітка робота, кладуть згадане багатошарове покриття, капронову сітку, потім композитну сітку з цементним розчином, потім ще одна сітка і шпаклівка, ну і врешті-решт, фарбування.

Фото настоятеля Іоанна Замораєва

«Все, як у звичайному храмі. Просто не цегла, а ось такий сучасний матеріал і сучасна технологія», – зауважив єпископ.

Він також повідомив, що ідея звести такий храм належить парафіянам, які шукали шляхи, як здешевити будівництво. Це справді «народне будівництво», каже владика Никодим, яке ведеться без потужних спонсорів – віряни жертвують хто кілька сотень, а хто і кілька тисяч гривень на храм.

На цей час храм уже має такий вигляд. Роботи ще ведуться. Фото настоятеля Іоанна Замораєва

«А щодо пожежостійкості спеціально ролик зняли, на якому видно, що коли підпалюють, воно більше чотирьох секунд не горить, лише трошки плавиться і затухає. Тобто там високий стандарт відповідності, це спеціальний високотехнологічний будівельний матеріал», – додав єпископ Никодим.

Comments are closed.