22 вересня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор та намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт звершили молебень до святих Богоотців Іоакима та Анни у Михайлівському соборі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

У молебні також взяли участь в.о. голови Синодального управління у справах сім’ї ієрей Іван Гищук та представники духовенства з усіх єпархій ПЦУ.

Після молитви розпочав роботу практичний семінар, на якому в активній дискусії  обговорили важливі питання, що стосуються стану інституту сім’ї в Україні, підготовки до шлюбу й проведення сімейних заходів на парафіях.

Учасники зібрання ділилися напрацюваннями та досвідом своєї роботи з подружжями та родинами. Цікавою і важливою для роботи священників на парафіях стала тема щодо психологічних інструментів в сімейному душпастирстві. Результатом обговорень стало вироблення стратегій пастирської роботи з сім’ями на парафіях нашої Церкви.

Щороку 22 вересня згідно з рішенням Священного Синоду Православної Церкви України від 27 липня 2019 року є Днем молитви за сім’ю. В цей день Православна Церква, як покровителів сім’ї, вшановує святих Богоотців Іоакима та Анну.

Comments are closed.