Скандально відомий очільник Запорізької єпархії РПЦвУ Лука замовив пошиття церковних ряс  та став жертвою шахраїв.

Як повідомив керівник канцелярії Запорізької єпархії РПЦвУ Геннадій Єлін, фірма, до якої звернувся Лука, представляє “групу нечистоплотних людей”, повідомляє РІСУ з посиланням на Depo.Запоріжжя.

З допису завідуючого церковною канцелярією випливає, що Лука втратив на цьому замовленні гроші. Про яку суму йдеться, в єпархії не уточнюють. Лише попереджають: “Якщо ви випадково зв’яжитеся з цією групою пройдисвітів, то пам’ятайте: це призведе тільки до втрати грошей і неприємного осаду в серці. Ми сподіваємося, що негативний досвід спілкування владики з цією “майстернею” послужить попередженням”.

У канцелярії не повідомляють, яким чином Лука оформлював замовлення та чи звертався через шахрайство до правоохоронців.

Нагадаємо, Запорізький митрополит РПЦвУ Лука заслужив собі скандальну славу одіозними висловлюваннями у соцмережах та ЗМІ із критикою української влади, ПЦУ та Вселенського Патріарха Варфоломія. Так, останнього він називає не інакше, як «злодієм, розбійником, вовком в овечій шкурі, єресіархом і апостолом сатани», духовенство ПЦУ – «клоунами в рясах» та «рядженими людьми бандитського угруповання», а депутатів, які зобов’язали УПЦ МП називатися Російською Церквою в Україні, він спочатку обізвав іудами, а потім прирівняв до фашистів.

Comments are closed.