У РПЦ заявляють, що десятки священників Олександрійського Патріархату “не погодилися з визнанням розколу” і звернулися до Патріарха Московського Кирила з проханням прийняти їх в Російську Православну Церкву.

Про це заявив на каналі “Росія-24” голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит  Іларіон Алфєєв, йдеться на сайті РПЦ.

Він зазначив, що в Російській Церкві сподівалися, що Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II перегляне своє рішення, проте цього не сталося.

“У серпні цього року Патріарх Феодор поїхав на острів Імброс – місце, де народився Патріарх Варфоломій. Там вони разом  провели богослужіння, в якому брав участь “лідер українських розкольників Епіфаній Думенко”. З точки зору церковних канонів, якщо ієрарх служить із розкольником, він сам впадає в розкол. На жаль, церковні канони не дають нам будь-якої іншої інтерпретації”, –  заявив представник РПЦ.

Він вважає, що після цього співслужіння у Російської Православної Церкви немає підстав відмовляти на звернення кліриків Олександрійського Патріархату.

“Як довго вони будуть розглядатися, як буде структурно оформлено нашу присутність в Африці – це нам ще належить вирішити на найближчих засіданнях Священного Синоду”, – сказав він.

Comments are closed.