Відбулося відкриття й освячення новозбудованої каплички на території військової частини 3053 Національної гвардії України. Над її облаштуванням військовослужбовці працювали близько двох років.

Дату відкриття обрали не випадково – капличка, що зведена на честь Покрови Пресвятої Богородиці, вперше відчиняє свої двері у переддень великого християнського свята Покрови.

Чин освячення каплички провів єпископ Хмельницький та Кам’янець-Подільський ПЦУ Павло разом з капеланом військової частини отцем Володимиром Марущаком, повідомляє xm-inside.com.

«Коли з’явилася ініціатива колективу побудувати храм, церква відразу ж її підтримала. Адже там, де повноцінний освячений храм, там завжди особлива Божа благодать, а Господь завжди чує всі молитви та відповідає на них, – розповідає капелан. – В цей нелегкий час для українського війська кожен воїн, як ніколи потребує Господньої ласки та охорони».

Двері каплички будуть відчинені постійно, аби військовослужбовці завжди могли зайти до неї у зручний час.

Новозбудована капличка вже стала окрасою і осередком духовності у військовій частині, а на великі церковні свята у новозбудованій капличці проходитимуть літургії.

Символічно, що першою молитвою в щойно освяченому храмі, була молитва за військових.

Comments are closed.