Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній вважає, що візит Вселенського Патріарха Варфоломія до України у серпні відбувся досить успішно.

Про це він сказав Сакену Аймурзаєву під час інтерв’ю для YouTube-каналу DetectorUA.

Він зауважив, що лакмусовим папірцем успішності стала реакція Москви.

“Якщо б цей візит не мав успіху, не було б такої бурної реакції з боку Російської Православної Церкви і з боку Російської Православної Церкви в Україні. Вони намагались зірвати його, вони робили все, щоб цей візит не відбувся, але Вселенський Патріарх прийняв моє запрошення і запрошення президента, [незважаючи на те, що] на нього теж був певний тиск з боку різних осіб”, – сказав митрополит Епіфаній.

Він також пригадав, як Патріарх поділився з ним враженнями від візиту.

“Коли ми з Патріархом Варфоломієм сіли в автомобіль після урочистих подій на Майдані Незалежності, після параду на День Незалежності, то Патріарх був такий піднесений і сказав: “Україна непереможна”. Він сказав: “Мені багато говорили, але можна сто разів почути, але раз побачити”. І він побачив це на власні очі, переконався, надихнувся і сказав, що справді Українська Церква буде. Вона є і буде утверджуватися, незважаючи на супротив з боку інших”, – розповів митрополит Київський і всієї України.

Comments are closed.