Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній під час свого візиту до Херсону звершив заупокійну молитву біля могил наших новітніх героїв.

Про це предстоятель написав на своїй сторінці в Facebook.

“Не лише з нагоди Дня захисника України, але і повсякчас ми повинні пам’ятати про їхній величний подвиг. Бо вони віддали свої життя за кожного з нас, за те, що ми маємо мирне небо над головою, можливість вільно збиратися і робити все те, що ми робимо повсякденно заради блага інших. Наші брати і сестри виявили найвищу міру любові до кожного з нас, бо “Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх2 (Ін. 15: 13). Тож наш обов’язок – молитися за них, шанувати і передавати славну пам’ять про них наступним поколінням”, – зазначив предстоятель.

За його словами, так ми засвідчуємо, що вони не пішли у небуття.

“І хоч фізично вони сьогодні не з нами, але вони живуть у вічності, у наших серцях, у нашій пам’яті. В наших храмах лунає і завжди лунатиме молитва за полеглих захисників, і ми віримо, що вони там, на Небесах, радіють, що ми й далі відстоюємо те, за що вони боролися, прагнучи бачити Україну кращою, єдиною, сильною, демократичною та європейською. Тож на нас лежить велика відповідальність – те, про що вони мріяли, втілити в життя.

Висловлюю співчуття всім рідним і батькам, які виховали справжніх героїв, патріотів. І нам теж болять ці втрати, але через молитву ми знаходимо заспокоєння в Бозі. Ми віримо, що існує вічне життя, до якого всі, хто живе тут, на землі, з часом прийдуть.

А всім тим воїнам, які зараз продовжують нас захищати та відстоювати територіальну цілісність України, нехай Господь та Його Пречиста Матір дають сил і наснагу – боротися до повної перемоги, а вона неодмінно буде на нашому боці. Слава Ісусу Христу і слава Україні!”, – зазначив митрополит Епіфаній.

Comments are closed.