Представникам РПЦ в Україні (УПЦ МП) знову ввижаються захоплення храмів. На цей раз “захоплювали” Успенський храм у селі Навіз Волинської області.

Приводом стало офіційне повідомлення про перереєстрацію релігійної громади у юрисдикції Православної Церкви України, яке з’явилося на початку жовтня.

Як повідомили Релігійній правді у Волинській єпархії ПЦУ, звіт про перереєстрацію громади по суті є формальністю. Зараз досі триває процес офіційного оформлення громад так званої першої хвилі, які висловили бажання приєднатися до Української Церкви ще 2019 року.

Водночас у самій громаді все спокійно, гострих конфліктів немає, запевнив представник єпархії.

РПЦвУ зараз вдається до таких інформаційних провокацій через те, що побоюється нової хвилі переходів. Таку думку висловив священник ПЦУ Миколай Царик, який окормляє сусідні парафії, у коментарі Духовному фронту.

«Оці їх фейкові новини про будування храму на місці “захопленого”, це якийсь, як на мене, плювок в православ’я. Бо люди що? Більшість стали і “захопили храм” і не дали бідному московському священнику? Люди питали настоятеля (священника Московського патріархату, — ред.) і казали: “ми хочемо Української Церкви”. Він маніпулятивно відповів, що “це і так українська Церква”. Вони (РПЦвУ, – ред.) вже згодні на сьогодні і українською служити, аби тільки їх не чіпали», — ділиться отець Миколай.

Comments are closed.