Перебуваючи з Першосвятительським візитом у найбільш воєнізованому місті України, де розташовано найбільше військових частин, у місті корабелів Миколаєві Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 14 жовтня в свято Покрова Пресвятої Богородиці та в День захисників і захисниць України очолив Божественну літургію в кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері.

Громада собору сьогодні ще й відзначає престольне свято, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир, єпископ Херсонський і Таврійський Никодим та місцеве духовенство.

На Малому вході клірик Миколаївської єпархії, настоятель храму Першоверховних апостолів Петра і Павла м. Южноукраїнськ протоієрей Віктор Бурка за ревне служіння Церкві був удостоєний чергової священничої нагороди – правом носіння митри.

Предстоятель молився за захисників та захисниць Батьківщини, які боронять Україну від агресора, а також підніс свої молитви за новітніх героїв, які віддали життя своє за волю і незалежність України.

Під час відправи молилися представники місцевої влади та численна кількість вірян.

За богослужінням також лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Після завершення богослужіння Предстоятель ПЦУ подарував митрополиту Володимиру пам‘ятну панагію, а керуючий єпархією в свою чергу висловив вдячність Митрополиту Епіфанію за перший архіпастирський візит у м. Миколаїв та спільну молитву.

Comments are closed.