Архімандрит Вселенського Патріархату Романос Анастасіадіс прокоментував перенесення Архієрейського Собору РПЦ на наступний рік.

За його словами, РПЦ не знайшла підтримки і від Антіохійської Церкви, що стало очевидним після заяви Синоду Антіохійського Патріархату. Також всередині РПЦ існують розбіжності і розділення, зокрема прийнятий в РПЦ митрополит Іоан (Реннето) хоче приєднатися до Асамблеї православних єпископів Франції при митрополиті Вселенського Патріархату, повідомляє РІСУ.

“Великий розкол московитів” відкладений… на травень 2022 року. Грубо порушуючи Статут Російської Церкви, який вимагає скликати Архієрейський Собор не рідше, ніж один раз на 4 роки (попередній був наприкінці 2017 року), Кирило позачерговим рішенням онлайн-Синоду переніс на травень наступного року Архієрейський Собор, який спочатку був запланований на листопад цього року”, – йдеться у дописі отця Романоса.

“Причин тому багато. Звичайно, послання недавнього Синоду Антіохійського Патріархату, який ясно показав, що він не бажає дій, які поглиблять і завершать чинні розколи в православ’ї, але також і неможливість знайти партнерів для другого Амману, після огидного провалу з першої спроби”, – пояснює архімандрит Романос.

Він додав, що все більше інформації надходить про внутрішні проблеми для Москви.

“Проблеми, створені діями колишнього (архієпископа, – ред.) Харіопольського і нинішнього Дубненского Іоана, після його рішення прийняти в контрольований Москвою Паризький екзархат духовенство і парафії, які були відокремлені від РПЦЗ і на які РПЦЗ наклала штрафи або навіть відрахування”, – зазначає архімандрит.

“У цирку московитів ми побачимо ще багато цікавих “номерів”, – прогнозує архімандрит.

Як повідомляла РП, Архієрейський Собор РПЦ, який мав відбутися з 15 по 18 листопада 2021 року, відклали на півроку. Саме на цьому зібранні планувалося засудження дій Вселенського Патріарха Варфоломія та ймовірно – оголошення його єретиком.

Comments are closed.