На площі Святого Петра у Ватикані 27 жовтня Папа Франциск освятить два дзвони «Голос ненароджених» – для України та Еквадору. Дзвони були урочисто відлиті 8 жовтня в Перемишлі в ливарні дзвонів Яна Фельчинського, повідомляє Credo.

Перший дзвін «Голос ненароджених» був створений рік тому і освячений Папою. Нині дзвін здійснює паломництво Польщею, пробуджуючи сумління законодавців і людей доброї волі. Ця ідея набула міжнародного характеру. Ще рік тому Папа Франциск наголосив, що цей дзвін має будити сумління і мобілізувати до порятунку кожного зачатого життя. Адже щороку у світі від абортів гинуть понад 42 млн дітей.

Дзвони «Голос ненароджених» — одна з найважливіших ініціатив фундації «Так життю», що розташована в Жешуві. Впроваджуючи різноманітні ініціативи та проєкти, вона активно нагадує про необхідність захисту людського життя від зачаття до природної смерті.

Як повідомив президент ливарні дзвонів Богдан Романюк, Україна та Еквадор самі звернулися до фундації «Так життю» з проханням вилити для них дзвони «Голос ненароджених». Архієпископ Мечислав Мокшицький, Львівський митрополит, та архієпископ Луїс Кабрера Еррера з Еквадору попросили також Святішого Отця Франциска освятити ці дзвони.

Один із дзвонів буде встановлений у парафії св. Йоана Павла ІІ у Львові, а другий — в Еквадорі, в дієцезії Ґуаякіль. Настоятель парафії св. Йоана Павла ІІ у Львові о. Григорій Драус радіє, що в Україні буде такий дзвін.

«Він не перебуватиме постійно на території нашого храму. Дзвін встановлять на причепі і його можна буде доставити в різні місця та парафії по всій Україні. Охочі вже є. Він підтримуватиме нашу освітню акцію. Разом із дзвоном діятиме невелика пересувна фотовиставка, на якій будуть представлені світлини ненароджених дітей. Таким чином дзвін прилучиться до доброї виховної акції, яка допоможе донести наукову правду про початок людського життя з моменту зачаття», — пояснив священник.

«Дзвін має також сакральне значення і демонструватиме велику гідність людського життя. Звук дзвону нагадуватиме биття людського серця, зокрема, ненародженого. Він підбадьорить багатодітні українські сім’ї; їх багато і вони відкриті на життя», — додав о. Григорій Драус.

Цікаво, що ливарня дзвонів Яна Фельчинського у Перемишлі є продовженням дзвонарської справи братів Фельчинських, які мали ливарню та кузню в Калуші, і вважається однією з найстарших фірм на Галичині.

Comments are closed.