Президент України Володимир Зеленський привітав Вселенського Патріарха Варфоломія з 30-літтям обрання на престол.

Вітальний лист передав Патріархові заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга, який бере участь в урочистих заходах на Фанарі.

Як повідомляє Посольство України в Туреччині, у заходах взяли участь Посол України в Туреччині В.Боднар, Генеральний консул України в Стамбулі О.Гаман, представники української громади в Стамбулі, духівництво ПЦУ та керівники Тернопільської обласної ради.

“Від імені українського народу та від себе особисто щиро вітаю Вашу Всесвятість з 30-ю річницею обрання Вселенським Патріархом. 30 років служіння Вашої Всесвятості стали взірцем відданості ідеалам любові та справедливості, виявом милосердя та мудрості, плеканням взаємоповаги і братерства між народами та представниками різних конфесій і релігій”, – йдеться у вітанні глави держави.

У тексті вказується, що 30 років незалежності України нерозривно позначені безперервною турботою, опікою та молитвами Вселенського Патріарха Варфоломія за Україну та її народ, повідомляє uatv.ua.

“Неоціненна підтримка України з боку Матері-Церкви у період становлення та важкі часи випробувань дала змогу українському народові захистити свій цивілізаційний вибір, відновити справедливість до української православної церкви та стати на шлях її зміцнення і подальшого розвитку”, – вказано в листі.

Володимир Зеленський побажав Вселенському Патріарху Варфоломію міцного здоров’я, довгих років служіння на благо людства, наснаги у важливій та почесній місії “Зеленого Патріарха” із захисту довкілля та у боротьбі за соціальну справедливість у всьому світі.

Президент висловив вдячність Вселенському Патріарху за візит в Україну в дні святкування 30-ї річниці Незалежності нашої держави.

Comments are closed.