Сьогодні, в день пам’яті святителя Мартина Турського, який вважається засновником і покровителем капеланства, ми з особливою вдячністю й пошаною молимося за наших капеланів.

З цієї нагоди Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній привітав українських капеланів.

“За тих, хто вже сім років цієї неоголошеної російсько-української війни є справжнім духовним щитом України. За тих, хто є опорою і підтримкою для наших захисників там, на фронті, де найкраще знають ціну миру і де розуміють істину, яку часто проголошував Господь Ісус Христос, бажаючи: “Мир вам!”.

Ваше служіння – а радше покликання, місію – важко переоцінити, бо, поклавшись на волю Господа, озброєні лише словом Божим і вірою, ви 24/7 тримаєте оборону духовну – не зовнішню, а внутрішню, і хоча й невидиму, але таку значущу, важливу. Бо ми добре розуміємо: у війні, найперше, перемагає дух, і якщо наші воїни будуть сильними духом, то будуть незламними.

Кожному з вас – велика подяка не лише від захисників, ваших співбратів, духовенства, а й від усього українського народу. Дякуємо, що там, далеко від рідного дому, ви є поруч з нашими захисниками – як друзі, порадники, психологи, їхні побратими, духовні отці. А також за те, що допомагаєте нашим воїнам подолати страх і гнів у серці, полегшити біль втрат, що ятрить їхні душі, і вселяєте в них віру та надію в те, що з Господньою допомогою все буде добре. Божого вам благословіння, сил і здоров’я!” – написав Предстоятель.

Comments are closed.