23 жовтня  в Харкові поруч з катедральним собором Успіння Пресвятої Діви Марії відбулось урочисте відкриття і освячення пам’ятника першому Папі-слов’янину, відданому другові України святому Івану Павлу II.

Ця урочиста подія відбулася з нагоди 20-ліття душпастирського візиту Понтифіка до України та 30-ліття відновлення структур Римсько-Католицької Церкви в Україні, яке відбулося саме в часи його понтифікату, повідомляє Харківсько-Запорізька дієцезія РКЦ.

Відкрив пам’ятник ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Павло Гончарук за участю єпископа-помічника Яна Собіла та численного духовенства. На церемонії відкриття монумента були присутні почесні гості: екзарх Харківський УГКЦ Василь Тучапець, єпископ Харківський і Богодухівський ПЦУ Митрофан Бутинський, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Пьотр Стаханчик.

Щойно відкритий і освячений монумент – бронзова фігура у папському облаченні на гранітному постаменті (загальна висота монумента сягає двох метрів). Автор та виконавець пам’ятника – харківський скульптор Володимир Райченко. А споруджено його на кошти меценатів – власників компанії «Дорбуд» (м.Дніпро) Олександра Полтавця та Єжи Станіслава Филипа.

“Нехай Святий Іван Павло випрошує у Господа всі необхідні благодаті для нас усіх: не лише римо-католиків, греко-католиків, але для усіх християн, усіх людей доброї волі, погляд яких спочине на цьому пам’ятникові. Нехай він випрошує миру для нашої України, злагоди для країни та міста “- звернувся до присутніх на церемонії єпископ Павло Гончарук.

Після освячення пам’ятника всі гості події взяли часть у подячній Святій Месі, яку очолив ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Павло Гончарук.

Comments are closed.