Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній відсторонив єпископа Шепетівського Адріана Кулика від виконання архієрейських обов’язків та звершення богослужінь на час розслідування справи, за якою його обвинувачують у побитті жінки.

Відповідне розпорядження опубліковано на офіційному сайті Православної Церкви України.

Цими вихідними ЗМІ поширили відео, на якому чоловік штовхав жінку, відібрав у неї телефон та викинув його у клумбу. Інцидент стався просто під камерою спостереження, встановленою біля багатоповерхівки. Судячи із записів з відеокамери, побиття сталося увечері 16 жовтня.

Потерпіла Іванна Бережна розповіла журналістам, що на неї напав її сусід, який є єпископом ПЦУ Адріаном Куликом.

“У мене повністю були руки в синцях і боліла черевна порожнина та грудна клітина. Він бив мене й обзивав нецензурними словами, принижував. Я навіть не встигла нічого відповісти, навіть рефлекторно дати здачі – настільки я була налякана і все несподівано сталося», – розповіла жінка.

За її словами, причиною ворожнечі став її собака, який дошкуляв сусідові гавкотом вночі.

На цьому конфлікт не завершився. Пізніше священнослужитель напав на чоловіка Іванни, коли подружжя хотіло отримати відео з камер спостереження. Ця бійка також потрапила на камери.

Єпископ Адріан відмовився спілкувати із журналістами, а у публікації на Facebook заявив, нібито відео з ним змонтоване, і висловив жаль, що йому довелося потрапити у таку “сплановану і спровоковану халепу”.

Також наприкінці публікації Кулик заявив, що під час інциденту він нібито заступався за свою помічницю.

“Я заступився за маленьку, беззахисну жінку, мою помічницю та трудівницю, перед хабалкою-гренадером, яка психічно тероризувала та погрожувала їй виселенням, розправою та підвалами, коли їхні братики прийдуть”, – написав Кулик.

На доказ своїх слів, передає видання, єпископ розмістив відео без звуку, на якому відбувається діалог між побитою Іванною і невідомою жінкою, який, за словами Кулика, стався за 4-5 хвилин до інциденту. Про що говорили жінки – невідомо. (Відео можна передивитися, прокрутивши до кінця публікації).

На цей час єпископ закрив доступ до всіх своїх публікацій у соцмережі, лишивши лише вказане відео, яке супроводив дописом із вибаченнями.

У публікації він повідомив, що мав зустріч із Предстоятелем митрополитом Епіфанієм, та покаявся, що його дії спричинили репутаційні та іміджеві втрати для всієї Церкви.

При цьому єпископ Адріан знову наголосив, що інцидент стався через те, що він “заступився за беззахисну маленьку жіночку перед зухвалою хабалкою”.

Як йдеться у наказі Предстоятеля ПЦУ, справу єпископа Адріана розгляне Священний Синод і винесе належне рішення.

Comments are closed.