День гідності і свободи, який в Україні відзначається 21 листопада, – це унікальне свято, яке святкуємо для того, щоб ще раз повірити, що добро існує, а зло вже переможене. Адже віддати життя за високу мету, за добро Батьківщини, рідного народу – це завжди вчинок переможця.

Про це у прямому ефірі програми «Відкрита Церква» на «Живому телебаченні» сказав  Глава УГКЦ Святослав, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Недаремно ми назвали наших героїв Майдану Героями Небесної сотні. Ми їх прирівняли до воїнства світла, на чолі якого вічно стоїть архистратиг Михаїл. Бо навіть коли їх було вбито, навіть коли, з людської точки зору, їхня боротьба у певний момент зазнала невдачі, все ж вони є переможцями. Адже віддати життя за високу мету, за добро Батьківщини, рідного народу – це завжди вчинок переможця», – сказав він.

На переконання Глави УГКЦ, хоч у світі є ще багато зла, і остаточно воно буде подолане аж в кінці віків, треба вже тепер утверджувати людську гідність і добро. «Ми, українці, можемо все віддати, але своєї гідності – ніколи. За свою гідність варто стояти. За гідність свого народу треба боротися. Ця боротьба завжди матиме успіх», – зазначив Предстоятель.

Святослав також висловив сподівання, що сучасні українці будуть послідовниками тих, хто, розуміючи свою власну гідність і гідність кожної людської особи, творив Революцію гідності.

Comments are closed.