​​У канонічних межах Австралійської Архієпархії Вселенського Патріархату є українські громади, які донедавна належали до так званого «Київського Патріархату». Після ліквідації «Київського Патріархату» та надання Константинопольською Церквою автокефалії Українській Церкві, Архієпархія Австралії вивчає існуючу ситуацію та умови для інтеграції цих громад до канонічності.

Про це йшлося на Асамблеї єпископів Австралійської єпархії, яка відбулася в Сіднеї під головуванням архієпископа Австралійського Макарія, повідомляє  orthodoxtimes.com.

Як зазначається, для розв’язання цього питання докладає зусиль архієпископ, а також його намісники, однак, досі справа не увінчалася успіхом. Для вирішення цього церковного питання було створено Комітет.

При цьому у рішенні єпископів зазначається, що цим питанням з власної ініціативи взявся опікуватися священнослужитель отець Савва Бізаніас, який спілкується з деякими українськими громадами в Австралії. Однак, наголошується, що отець Савва діє антиканонічно, оскільки не має відповідних повноважень ні від Вселенського Патріархату, ні від Православної Церкви України та митрополита Епіфанія, ні від Архієпархії Австралії.

Як йдеться в рішенні Асамблеї, спільноти, зацікавлені у приєднанні до Архієпархії Австралії повинні безпосередньо спілкуватися з Архієпархією.

Comments are closed.