На Волині депутати обурилися, що в місті Горохові місцева влада виділила землю для УПЦ МП.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради, повідомляє Конкурент.

«Горохівська влада сприяє Українській Православній Церкві Московського Патріархату, і це неприпустимо», – вважає депутат Луцької районної ради Віктор Магурчак.

Відомо, що рішенням сесії Горохівської міської ради релігійній громаді Різдва Христового УПЦ МП затверджено технічну документацію із землеустрою щодо об’єднання земельних ділянок, які перебували у її постійному користуванні, площею 0,08 га та 0, 02 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

«Восьмий рік триває війна! І одним із компонентів цієї гібридної війни є якраз УПЦ МП, яка використовується Росією як засіб впливу на прихожан. Ми прекрасно розуміємо, що в Москві будь-яка церковна незалежність від державної влади відсутня. Російська церква – провідник ідей та настроїв, які створюють протиріччя із українськими ідеями. Депутати мають розуміти це! Храмів Московського Патріархату не повинно ставати більше на території України, бо вони використовуються як елементи ошукання українців», – вважає депутат Луцької районної ради Віктор Магурчак.

Comments are closed.