В Україні і далі намагаються просувати порядок денний гендерної ідеології, аж до запровадження цензури і кримінального переслідування тих, хто вважає одностатеві сексуальні стосунки гріхом – як це є у низці країн, які раніше стали на подібний шлях.

Про це сказав Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній на зустрічі Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

За його словами, протягом багатьох років Рада Церков, яка представляє релігійну спільноту України, доводить шкідливість ратифікації державою так званої «Стамбульської конвенції». Однак на державному рівні не прислухаються до тих заперечень і пояснень, які надають експерти.

“За цей час ми остаточно переконалися, що прихильники конвенції насправді переймаються більшою мірою не протидією домашньому насильству як такому, а можливістю під цим приводом внести в українське законодавство розділення між поняттям природної статі та уявного гендеру. На цьому фундаменті вони хочуть і далі просувати порядок денний гендерної ідеології, аж до запровадження цензури і кримінального переслідування тих, хто вважає одностатеві сексуальні стосунки гріхом – як це є у низці країн, які раніше стали на подібний шлях”, – зазначив митрополит Епіфаній.

Він закликав застосовувати чинні законодавчі механізми протидії домашньому насильству – навіть кращі і більш ефективні, ніж пропонує конвенція.

“Уже минуло кілька років від часу, коли за підтримки в тому числі і нашої Ради були ухвалені закони, через які впроваджені механізми протидії домашньому насильству – навіть кращі і більш ефективні, ніж пропонує конвенція. Ми вважаємо за справедливе, щоби перш ніж далі просувати ратифікацію цього ідеологічного документа, держава уважно вивчила – як використовуються ці вже існуючі механізми, як вони наповнені змістом і підкріплені створенням відповідних підрозділів, напрацюванням практики тощо. І якщо необхідно внести якість додаткові речі, зробити боротьбу зі злом домашнього насильства ще більш ефективною – дуже просто зробити це через доповнення вже існуючих законів, а не через суспільне збурення і примус.

Тому ще раз звертаюся до Вас, як глави Уряду, і це є наша спільна позиція, з проханням зосередити увагу на поліпшенні вже існуючих законів. Просування ж конвенції, в якій змішано добрі речі протидії домашньому насильству з протиприродною гендерною ідеологією лише поглибить протистояння в суспільстві. Протягом XX століття на догоду новомодним ідеологіям над нашим народом поставили не один експеримент, від наслідків чого Україна не може оговтатися і досі. Не варто практику таких ідеологічних експериментів продовжувати у XXI столітті”, – заявив Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.