Представники УПЦ Московського Патріархату збирають у Вінниці акцію протесту. Захід заплановано на 3 грудня. Вимагатимуть припинити перереєстрацію релігійних громад, які вирішили приєднатися до Православної Церкви України.

Про це повідомляють у Вінницькій єпархії УПЦ Московського Патріархату, інформує   vinbazar.com.

“Нам стало відомо, що прямо зараз йде спроба незаконної перереєстрації громад УПЦ у селах Бахтин, Вербовець і Снітків Вінницької області. І ми знаємо, хто за цим стоїть, і хто знову може зробити свою чорну справу. Його ім’я Ігор Салецький, він досі займає посаду керівника управління Вінницької ОДА у справах релігій і за весь час наробив багато лиха, особливо за часів Порошенка. На його совісті ціла низка зловживань, більше 30 пограбованих рейдерами громад, рани беззаконня і конфліктів через паперове “переведення до ПЦУ” живих православних громад. Годі! Терпець православних вінничан увірвався. Ми більше не допустимо жодної незаконної переєстрації громад УПЦ з боку злочинця, що ховається у кабінетах обласної адміністрації”, – йдеться у повідомленні.

Початок заходу, який називають “мирним зібранням та акцією протесту”, оголосили на 12:00. Пікетуватимуть будівлю Вінницької обласної державної адміністрації. Організатори зауважують, що в мітингу візьмуть участь члени релігійних громад з сіл Сніткова та Бахтина колишнього Мурованокуриловецького району, а також села Новоживотова та Вапнярки.

Учасники вимагатимуть звільнення та покарання Ігоря Салецького – начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА.

Comments are closed.