Під час зустрічі 1 грудня Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з главою уряду, міністрами та іншими урядовцями релігійні діячі відреагували на пропозицію парламенту створити Державну службу у справах дітей, повідомляє Інститут релігійної свободи.

На їхнє переконання, цей орган не повинен стати караючою структурою, а сервісною службою, яка буде допомагати сім’ям, батькам і матерям, особливо у складних життєвих обставинах, багатодітним родинам, одиноким батькам, а також сприяти повному заміщенню інтернатів для сиріт сімейними формами виховання, такими як дитячі будинки сімейного типу.

Віталій Кривицький, єпископ Римсько-Католицької Церкви в Україні, ординарій Київсько-Житомирський, зазначив: ” Ідея створення Держслужби у справах дітей – це однобокий підхід, адже не варто захищати дитину у відриві від сім’ї. Краще створити Міністерство у справах дітей, молоді та сім’ї, яке б вживало комплексні заходи на підтримку сімей, відповідального батьківства і материнства”.

Водночас митрофорний протоієрей УГКЦ о. Олекса Петрів звернув увагу прем’єр-міністра та урядовців на необхідність заборони в Україні комерційного сурогатного материнства, яке по суті є різновидом торгівлі людьми, адже буквально “експортує” дітей за кордон під замовлення. “Треба покласти край торгівлі людьми на рівні актів Кабміну, поки буде розроблені відповідні заборони на рівні законів”, – наголосив священник.

Comments are closed.