Під час візиту Папи Франциска до Афін біля вівтаря, на якому він звершував богослужіння, була встановлена українська ікона Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляє Vatican News.

Це перша копія ікони «Джерело Милосердя», оригінал якої зберігається в обителі Місійного Згромадження Святого Апостола Андрія в м. Івано-Франківську.

Ікона прибула до Афін напередодні Апостольської подорожі Папи Франциска до Греції. Вона призначена для храму, в якому моляться українські мігранти в столиці Греції.

У неділю, 19 грудня, ікону «Джерело Милосердя» буде торжественно внесено до греко-католицького катедрального собору Пресвятої Трійці, де її посвятить Апостольський екзарх для католиків східного обряду в Греції Мануїл Нін, після чого вона буде виставлена для прилюдного почитання. Варто згадати, що саме українці-греко-католики становлять більшість вірних Апостольського екзархату.

Ікона Небесної покровительки українських мігрантів у Греції була виставлена також і під час зустрічі Папи Франциска з католицькими єпископами, священниками, богопосвяченими особами та катехитами Греції, що відбувалася напередодні в римо-католицькому катедральному соборі святого Діонісія. Представники української громади брали участь як згаданій зустрічі, так і в Святій Месі.

Comments are closed.